Afscheid Imre
10 mei 2022 - Hoogwoud, Nederland
Lieve mensen,
We voelen ons gesteund door de vele lieve reacties na het overlijden van Imre. Het is erg fijn om te horen dat hij voor zoveel mensen iets heeft betekend.
We begrijpen dat het uitblijven van informatie over de uitvaart inmiddels wat vragen oproept. Omdat we niet iedereen persoonlijk hierover kunnen benaderen, geven we op deze manier even een update.
Inmiddels zijn Sander en Eric naar Rome geweest. Zij hebben bevestigd gekregen dat Imre op 30 april vredig lijkt te zijn ingeslapen als gevolg van hartproblemen. Helaas duurt het allemaal erg lang voordag Imre terug naar Nederland kan komen. We hopen dat dit komend weekend het geval zal zijn. Enkele dagen hierna organiseren we een gelegenheid voor afscheid en condoleren. De dag hierop volgend zal de uitvaart plaats vinden in de katholieke kerk van Hoogwoud.
Nadere informatie hierover wordt via een advertentie in de krant en o.a. dit kanaal verspreid. De afgelopen periode hebben we getracht een inschatting te maken van de mensen waar we persoonlijk een kaart aan gaan richten. U begrijpt dat dit best lastig is geweest. Daarom willen we via deze weg laten weten dat, ook indien u niet tijdig of geen persoonlijke kaart ontvangt, u welkom bent om afscheid te nemen van Imre zoals u dat past.
Groeten, Sander en Elsbeth, Eric en Suzanne
Onze plannen om samen een albergue te beginnen komen nu in een ander licht te staan.
Ik blijf graag op de hoogte van afscheid en uitvaart.
Ik ga je berichten missen
Sierk en Jelly
Mijn medeleven met het overlijden van Imre,
Wat een troost moet het zijn, dat hij genoot van het pelgrimeren, en “ons” deelgenoot daar van maakte.
Veel sterkte en liefdevolle nabijheid toegewenst!
Dank voor jullie bericht .
Deze week steeds in mijn hoofd .
Het vredig inslapen stelt mij gerust.
Had nog graag met hem gepraat over zijn ervaringen op de Camino en wandelen in West-Friesland.
Sterkte komende dagen 😘
Mijn oprechte deelneming.
Hoewel ik alleen maar zijn verhalen las ga ik juist die verhalen missen.
Zijn manier van vertellen was heerlijk om te lezen.
Sterkte voor alle dierbaren
Heel veel sterkte toegewenst.
Sterkte voor jullie allemaal.
Gr Gerrit en Ria v Stam,
Harriet en Jan Bloos
Ideke en Jan Baars.
Hij heeft niet geleden, niets gemerkt.
Hij stierf in het harnas.
Familie gecondoleerd en heel veel sterkte met het verlies
Dank jullie wel voor dit bericht.
Het is zo geruststellend te lezen dat Imre niet geleden heeft, dat is een hele opluchting.
Wat heeft hij veel betekend voor vele mensen, waaronder ook voor mij.
Het betekenisvolle van zijn leven gaat ook terug naar een ver verleden, samen met zijn lieve Margriet en zijn jongens: altijd klaar gestaan voor iedereen, o.a. voor hun zieke en gehandicapte medemensen. Imre leeft ongetwijfeld voort in zeer veel harten.
Ik ga hem heel erg missen, hoe zal dat wel niet voor jullie en voor de kleinkinderen zijn..... ik denk aan jullie.
Ik wens jullie heel veel sterkte met wat er nog allemaal op jullie af komt.
Lieve groeten, Ria de Jonge.
Heel veel sterkte voor jullie
gemist worden....... Wat een drukte met regelen en dat in deze zwaar verdrietige en emotione periode.
Samen heel veel sterkte.
Met medeleven ...Ans.
Wat fijn te horen dat hij ws rustig is ingeslapen en dat tijdens de Camino! Volgens mij zijn lust en leven.
Ik heb zijn verhalen via de blog bijgehouden en had hem ws in Sevilla ontmoet maar door omstandigheden ging dat niet door.
Rust zacht.
Sterkte!
Yvonne
Wanneer hij in Brunssum kwam golven kwam hij altijd even 'een bakkie' doen. Hij stond altijd voor een ander klaar.
Ik ga hem missen.
Helma
Gecondoleerd familie en vrienden een mooi mens heeft ons verlaten
Dank voor jullie melding, hoe moeilijk het ook is om in deze omstandigheden daarover te corresponderen.
Ik betuig u allen mijn oprechte deelneming bij dit plotse overlijden.
Ik vond het zo fijn dagelijks zijn "schrijfsels" = zijn wedervaren van die dag te kunnen lezen.
Spijtig genoeg kan ik niet aanwezig zijn op de uitvaart, vanuit de Vlaamse Ardennen naar Hoogwoud is een ganse afstand maar in gedachten zal ik bij jullie zijn.
Veel sterkte bij dit moeilijk afscheid.
Wat een vreselijk bericht dat Imre op een van zijn geliefde wandeltochten is overleden.
Voor hem misschien vredig, maar voor jullie intens verdrietig en zo onverwachts.
Ik ken Imre van de Thuiszorg in Spanbroek, waar we een fijne samenwerking hadden. Ook bij zijn afscheid ben ik samen met Toos van der Meulen geweest. Toos en ik hebben hem in Hoogwoud nog wel eens opgezocht en genoten van zijn levendige wandelverhalen.
Ik wens jullie veel sterkte met het verlies en alles wat nog gaat komen.
Complimenten hoe jullie zo zorgvuldig de mensen om hem heen meenemen in het afscheid,
Dank jullie wel
Lieve groet, Greet Koning
Hopelijk kunnen jullie hem spoedig naar huis begeleiden en naar zijn laatste rustplaats. Heel veel kracht, steun en troost gewenst samen 🙏💜
Met vriendelijke groet, Josefien
Elisabeth
Rust zacht Imre 💫
Ik wens alle nabestaande heel veel kracht en sterkte en dank u wel voor de berichten.
Rust zacht
Mooie herinneringen bij de omring onze uitjes met de reisvereninging van toen o.a naar Papendal . De ziekte en overlijden van je lieve vrouw margriet , en alle andere mooie momenten met gesprekken als ik je zag of tegen kwam .. wat een schok toen ik vanmorgen de krant open deed lieve imre rust zacht in gedachten nabij .